Dimetomorful - Morfoline

Dimetomorful se prezinta sub forma de pulbere fina, fara tendinta de aglomerare ireversibila in timp, de culoare galben-verzui. 
Acesta este un fungicid din grupa morfolinelor.
Dimetomorful are actiune sistemica, translaminara si de contact. Intrerupe formarea peretelui celular al ciupercii si este activ in toate stadiile ciclului evolutiv al ciupercilor. Aplicat foliar are o buna activitate preventiva, curativa si antisporulanta, cu efect rezidual indelungat. Dimetomorful se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu tabelul de mai jos:
- Cartof Phytophtora infestans 2,0 kg/ha 
- Ceapa Peronospora destructor 0,2% 
- Castraveti Pseudoperonospora cubensis 0,2% (2 kg/ha) 
- Tomate Phytophtora infestans 0,2% (2 kg/ha) 
- Hamei Pseudoperonospora humuli 2,0 kg/ha 
- Vita de vie Plasmopara viticola 2,0 kg/ha 
In plantatiile viticole tratamentele se aplica la avertizare, la un interval de 10-12 zile, inainte de inflorit si la 12-14 zile dupa inflorit. In culturile de cartofi si legume aplicarea tratamentelor se recomanda pe toata perioada de vegetatie in functie de evolutia si severitatea atacului de mana. Se recomanda aplicarea unui tratament, la aparitia primelor simptome de boala, in vederea stoparii infectiei inainte de raspandirea bolii. 
Solutia se va pregati inainte de utilizare in cantitatea necesara timpului de lucru. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii. 
 Pentru aplicare se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a fungicidelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii fungicidelor. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea volumului de solutie recomandat pentru fiecare cultura in parte.
Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau culturi. 
Dimetomorful este in general miscibil cu insecticidele si fungicidele, precum si cu ingrasamintele foliare. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati. 
 Timp de pauza: 
- Vita de vie – 28 zile; 
- Ceapa - 14 zile; cartofi - 7 zile; 
- Castraveti, tomate - 3 zile.